3D Printing.

3D printen, niet meer weg te denken, ook in de modelspoor hobby een schier eindeloos scala aan toepassingen. Bijvoorbeeld het printen van was modellen voor het maken van messing gietonderdelen volgens de verloren was methode.
Daarnaast zijn er toepassingen te bedenken als modeltrein onderdelen, interieur van rijtuigen, wagonladingen, mens- en dierfiguren, gebouwen, enz, enz. De basis van dit alles..., CAD-tekenen in 3D.

Een kwaliteitsprint wordt op een zo hoog mogelijke resolutie geprint om zo de lagenstructuur in de print onzichtbaar te houden, met een vloeistofprinter kan die kwaliteit worden bereikt. De vloeistof is een fotopolimere hars (resin) die door middel van gelasert UV-licht wordt uitgehard waarbij het model laag voor laag wordt opgebouwd. Meerdere soorten hars zijn beschikbaar, resin-Normal, -Castable (na uitharding middels verwarmen weer vloeibaar te maken) en -Flex.
De toepassingen van de verschillende resin soorten zijn onuitputtelijk, voor de modelspoor hobby zijn in de tabel een aantal toepassingen genoemd.

Nieuw bij PHILDIE.
3D prints laten maken in de hierboven omschreven kwaliteit en materialen.
Een 3D bestand moet worden aangeleverd als .stl bestand, het bouwvolume is maximaal 128x128 met een hoogte van 50 tot 200 mm, afhankelijk van de Z-resolutie, 25 tot 100 micron.
Ook het 3d tekenen wordt als dienst aangeboden, stuur een e-mail voor meer informatie.
In de tabel de technische mogelijkheden met voor de spoorwegmodelbouw geschikte toepassingen.

  3D print mogelijkheden;
Het aan te leveren 3D bestand moet een .stl bestand zijn, de Z-resolutie bepaalt tevens de bouwhoogte van het model en dient bij de printopdracht te worden aangeven.
Z-resolutie: bouwvolume resin-Normal, kleur grijs resin-Castable (wax) resin- Flex
25 micron 128x128x50mm modeltrein onderdelen, wagonladingen, details gebouwen, mens- dierfiguren, voertuigen. messing gietonderdelen  
50 micron 128x128x100mm interieur rijtuigen, wagonlading, gebouwen, scenery opjecten.    
100 micron 128x128x200mm gebouwen    
  Voor prijzen en leveringen zie de Bestelpagina of stuur een e-mail.

Gietonderdelen.
Voor het vervaardigen van messing gietonderdelen voor de bouw van messing treinmodellen, wordt de Castable resin gebruikt. Deze hars is vergelijkbaar met de wax die wordt gebruikt voor het dupliceren van moedermodellen in de metaal giettechniek volgens de verloren was methode. Van de was modellen wordt een gietboom samengesteld welke vervolgens in gips of siliconen/rubber wordt gegoten.
Ook juweliers maken gebruik van deze wax print- en giettechniek om er de ingewikkeldste vormen van sieraden mee te vervaardigen.

Bij het printen in wax wordt in de eerste plaats de bouw van het moedermodel zeer bekort doordat 3D tekenen nu eenmaal sneller verloopt. Daarnaast wordt de handeling van het dupliceren van het moedermodel onvergeslagen, dit is vooral van belang bij serie productie. Van de geprinte wax modellen kan direct de gietboom worden samengesteld.
Nadat de gietboom in gips is gegoten wordt de wax/hars 'uitgebrand' (gesmolten) waarna het messing, of een ander metaal, gegoten wordt volgens de slinger- of vacuümtechniek.

Inhoud:
Treinmodellen schaal 'N'
NS lichtseinen 'N'
NS bovenleiding 'N'
Ombouwsets 'N'
Frontverlichting 'N'
Onderdelen 'N'
Schaal 'H0'
Schaal '0'
Schaal IIm (G)
Spoorsound
Elektro en Digitaal
Verf programma
Spuitwerk
3D printen
Bestellen:
Bestelpagina 'N'
PHILDIE bouwsets 'N'
Loc nummerplaten 'N'
Bestelpagina 'H0'
Philotrain onderdelen 'H0'
Loc nummerplaten 'H0'
Bestelpagina '0'
Philotrain onderdelen '0'
Bestellen IIm
Bestelpagina verf
Bestelpagina Spoorsound
Bestelpagina elektro
Service:
Downloads
Toelichting bestelformulier
Bestelprocedure
Verzendkosten
Algemene voorwaarden
Route

logo facebook pagina
logo postadres logo e-mailadres
Dubbelklik voor terugkeer naar top pagina.
Deze website komt het best tot zijn recht in Firefox of Google Chrome.