Opdrachten spuitwerk.

Naast het spuitwerk van treinmodellen in schaal 'N' (schaal 1:160), 'H0' (1:87) of '0' (1:43,5) worden ook andere spuitwerk opdrachten ter hand genomen. Het kriterium hierbij is de afmetingen van het te bewerken opject, voor de spuitcabine ± 600x300x300 mm en voor de straalkast ± 500x150x150 mm.

Een PHILOTRAIN NS dieseltreinstel DE-I in schaal '0' is in de originele Blauwe Engel kleurstelling gespoten en van opschriften voorzien. Een incompleet exemplaar uit de serie van 30 modellen is afgebouwd waarbij diverse onderdelen in etswerk werden bijgemaakt, o.m. de schuifdeuren, raamlijsten (binnen en buiten), opschriften bordjes en de Allan vleugels op de neuzen van het rijtuig.


Raillogix, mei 2015.
Ter gelegenheid van een railvervoerbeurs in Duitsland is voor de spoorvervoerder RAILLOGIX vijf rode Piko Taurus locomotieven en drie goederenwagens (m.u.v. de container) in schaal G (IIm 1:22,5), zwart gespoten en van logo's in spuitwerk voorzien, de kleine opschriften zijn op decal aangebracht.

Rail Force One, mei 2019.
Van de vijf eerder gespoten Taurus loc's zijn er twee voorzien van de bedrijfsnaam RAIL FORCE ONE. Aangezien het RAILLOGIX logo d.m.v. spuitwerk op de modellen was aangebracht werden de zijwanden van de loc's van de laklaag ontdaan, opnieuw gespoten en voorzien van de nieuwe bedrijfsnaam, ook weer in spuitwerk.
De beide containers werden rood gespoten en van het RAILLOGIX logo (spuitwerk) voorzien. De technische opschriften werden op decals afgedrukt en aangebracht.


Palfinger reddingssloep, okt. 2016. Voor de Firma Palfinger uit Harderwijk werd een sloep voor reddingsdoeleinden overgespoten. Het schaal 1:20 model is geheel vervaardigd uit kunststof en is één geheel met de hijsinrichting, met als gevolg twee disiplines, enerzijds de kunst van het afplakken, daarna het spuitwerk rondom, maar ook de binnenkant van de gangboorden.

Het resultaat, nu in een strategische kleur voor inzet bij de kustwacht.
Palfinger kustwachtsloep, okt. 2016.

Het spuitwerk in de praktijk.
De voorbewerking van modellen wordt zo mogelijk gedaan d.m.v. stralen met aluminium oxide. Ook wordt in de voorbereidende fase met wash-primer (etsende metaalprimer) of kunststofprimer gewerkt, afhankelijk van het model.
Voor het spuitwerk van kleurlakken op modellen wordt sneldrogende hoogglans celluloselakken op thinner basis gebruikt. Op gestraalde metalen en sommige kunststof oppervlakken, kan deze lak zonder primer worden toegepast.
Specifiek worden hoogglans lakken gebruikt voor een betere hechting van opschriften in afwrijf- of water decals.
De modellen worden na behandeld met een matte vernis, enerzijds voor een egale mattering van het model, anderzijds voor de bescherming van opschriften en eventuele belijning. De vernis is op waterbasis, sneldrogend en naar eigen ontwikkeld recept samengesteld.
Stuur een e-mail voor meer informatie omtrent het spuitwerk van treinmodellen of andere modelbouw objecten.

Inhoud:
Treinmodellen schaal 'N'
NS lichtseinen 'N'
NS bovenleiding 'N'
Ombouwsets 'N'
Frontverlichting 'N'
Onderdelen 'N'
Schaal 'H0'
Schaal '0'
Schaal IIm (G)
Spoorsound
Elektro en Digitaal
Verf programma
Spuitwerk
3D printen
Bestellen:
Bestelpagina 'N'
PHILDIE bouwsets 'N'
Loc nummerplaten 'N'
Bestelpagina 'H0'
Philotrain onderdelen 'H0'
Loc nummerplaten 'H0'
Bestelpagina '0'
Philotrain onderdelen '0'
Bestellen IIm
Bestelpagina verf
Bestelpagina Spoorsound
Bestelpagina elektro
Service:
Downloads
Toelichting bestelformulier
Bestelprocedure
Verzendkosten
Algemene voorwaarden
Route

logo facebook pagina
logo postadres logo e-mailadres
Dubbelklik voor terugkeer naar top pagina.
Deze website komt het best tot zijn recht in Firefox of Google Chrome.