Model in schaal 1:160 van de NS de DDm-1.

NS DDm1 schaal 'N'

Het dubbeldeks materieel DDm1.
Om het groeiende aantal reizigers adequaat te kunnen vervoeren heeft de NS in 1980 dubbeldeks materieel ontworpen, geïnspireerd door het dubbeldeks materieel van de SNCF. De NS dubbeldeksrijtuigen, de serie DDm1, is gebouwd door Talbot in Aken, en in dienst gesteld in de jaren 1984-1986 in hoofdzaak op lijnen in het westen en zuiden van Nederland. De serie bestond oorspronkelijk uit 13 stuurstandrijtuigen type Bvk met 135 zitplaatsen, 33 rijtuigen Bv met 160 zitplaatsen en 29 rijtuigen ABv (1e/2e klas) met 164 zitplaatsen.
Het stuurstandrijtuig is voorzien van een pantograaf welke alleen dienst doet wanneer de trein toch in een stroombehoefte voorzien moet worden en er geen loc is aangekoppeld, b.v. voor verlichting en verwarming van de rijtuigen.
Om aandacht te vestigen op de wereld natuur zijn alle stuurstandrijtuigen voorzien van de naam van een bedreigde diersoort met een afbeelding daarvan. De stammen werden samengesteld uit maximaal zeven rijtuigen, later zes, en werd getrokken door een e-loc 1600. De huidige samenstelling van een stam DDm1 bestaat uit Bv-ABv-Bv-ABv-Bv-Bvk met als trekkracht een e-loc 1800. Ook aan dit type rijtuigen zijn inmiddels enkele aanpassingen gerealiseerd, ondermeer is het stuurstandrijtuig voorzien van een baanschuiver. Een aantal Bv rijtuigen is ingezet geweest als fietsenrijtuig tijdens de zomerdienstregeling. Het benedendek werd dan omgebouwd voor fietsvervoer terwijl het bovendek voor reizigers beschikbaar bleef. Ook zijn inmiddels een aantal ABv rijtuigen gedeclasseerd tot Bv rijtuig.

NS DDm1 schaal 'N'

DDm1 in model.
Voor het Phildie model is gekozen voor de periode vanaf ± 1998, de uitvoering met een baanschuiver aan de Bvk, een treinstam van maximaal zes rijtuigen met als trekkracht een e-loc 1800.
Het schaal 1:160 model wordt als een 4-delige stam geleverd en is samengesteld uit een Bvk, stuurstandrijtuig nr. 108 de Olifant, 2x Bv en 1x ABv. Daarnaast is er de mogelijkheid om extra rijtuigen met afwijkende rijtuignummers bij te bestellen om een complete stam van zes rijtuigen samen te stellen.
De modellen zijn geheel in messing etswerk uitgevoerd, in de juiste kleurstelling gespoten en voorzien van de juiste opschriften. De draaistellen zijn uitgevoerd in messing etswerk gecombineerd met messing gietdelen waarin de wielstellen in een puntlagering zijn opgenomen. Het interieur van de rijtuigen is uitgevoerd in kunststof delen.
Het stuurstandrijtuig is voorzien van frontverlichting, wisselend met de rijrichting, rangeerlicht en gevarensein. Alle rijtuigen zijn per verdieping voorzien van interieurverlichting in SMD LED-techniek, in de kleur warm-wit. Middels een DCC-decoder in elk rijtuig kan de verlichting worden geschakeld. De serie wordt gelimiteerd uitgebracht, uniek genummerd en voorzien van een certificaat.
Voor prijzen en leveringsmogelijkheden zie de pagina bestellen.

Onder de vlag van MTK is in de negentiger jaren ook een serie DDm1 geproduceerd. Deze nieuwe serie onderscheid zich van de eerste serie DDm1 niet alleen door de technische aanpassingen van het grootbedrijf maar ook door toepassing van andere technieken in de modelbouw, geheel messing draaistellen, het aanbrengen van interieur, heldere beglazing en andere rijtuignummers.

NS DDm1, interieurverlichting

Bestelnr: Model:
160-912 NS dubbeldeksrijtuigen DDm1 4-delige stam (vernieuwd)
160-912D NS dubbeldeksrijtuigen DDm1 4-delige stam (vernieuwd), met DCC decoder in stuurstandrijtuig.
160-912DV NS dubbeldeksrijtuigen DDm1 4-delige stam, met per verdieping interieurverlichting. Alle rijtuigen zijn voorzien van een DCC decoder.
160-912V NS dubbeldeksrijtuigen DDm1 4-delige stam (vernieuwd), met ingebouwde binnenverlichting.
Voor prijzen en leveringen zie de Bestelpagina of stuur een e-mail.

Inhoud:
Treinmodellen schaal 'N'
NS lichtseinen 'N'
NS bovenleiding 'N'
Ombouwsets 'N'
Frontverlichting 'N'
Onderdelen 'N'
Schaal 'H0'
Schaal '0'
Schaal IIm (G)
Spoorsound
Elektro en Digitaal
Verf programma
Spuitwerk
3D printen
Bestellen:
Bestelpagina 'N'
PHILDIE bouwsets 'N'
Loc nummerplaten 'N'
Bestelpagina 'H0'
Philotrain onderdelen 'H0'
Loc nummerplaten 'H0'
Bestelpagina '0'
Philotrain onderdelen '0'
Bestellen IIm
Bestelpagina verf
Bestelpagina Spoorsound
Bestelpagina elektro
Service:
Downloads
Toelichting bestelformulier
Bestelprocedure
Verzendkosten
Algemene voorwaarden
Route

logo facebook pagina
logo postadres logo e-mailadres
Dubbelklik voor terugkeer naar top pagina.
Deze website komt het best tot zijn recht in Firefox of Google Chrome.