NS dubbeldeks motorrijtuig mDDM (schaal N - 1:160).

 

Door de lezers van RailHobby verkozen tot topmodel 2006

Grootbedrijf.
Ter vervanging van de e-loc serie 1700 voor het dubbeldeks materieel DDm2 heeft de NS een motorrijtuig ontwikkeld met de uiterlijke kenmerken van het stuurstandrijtuig van dit materieel. Voordeel dat hieruit werd behaald was dat het motorgedeelte onderin het rijtuig kon worden geplaatst en op het bovendek passagiersruimte kon worden gerealiseerd. Opvallend was de plaatsing van het rijtuig op drie 2-assige draaistellen om voldoende motorvermogen te realiseren. De motorrijtuigen zijn gebouwd door de Franse firma Dietrich te Reichshoffen en bestond uit een order van 50 motorwagens waarvan de 390 7701 in oktober '96 voor proefritten naar Nederland werd overgebracht. Vanaf de zomer van 1997 kwamen de eerste motorwagens in actieve dienst.

Het model.
De modellen zijn geheel in messing etswerk uitgevoerd, in de juiste kleurstelling gespoten en voorzien van de juiste opschriften. Ook de draaistellen zijn geheel uitgevoerd in messing, etswerk met messing gietdelen.
De aandrijving bestaat uit een tweemotorig onderstel met een wormwiel/tandwiel overbrenging op beide wielstellen in de twee buitenste draaistellen. Hierin zijn twee 5-polige Mashima motoren opgenomen met schroefanker voorzien van vliegwiel. Het model is voorzien van frontverlichting wisselend met de rijrichting en is voorbereid voor digitale besturing. Bovendien kan bij digitaal rijden het rangeersein of het gevarensein worden gevoerd middels een extra decoder functie.
In verband met het middelste draaistel kan het motorrijtuig functioneel een boogstraal aan met een straal van ± 350 mm. Indien kleinere boogstralen moeten worden genomen wordt het middelste draaistel vastgezet en de wielstellen uitgenomen. Wielstellen met flensloze wielen is niet aan te bevelen vanwege het rijden over wissels en/of kruisingen.
In verband met de aandrijving kan het reizigers deel niet worden voorzien van een interieur. Hierdoor is het model voorzien van getinte beglazing en is het niet voorbereid voor binnenverlichting.

Bestelnr: Model:
160-041 NS dubbeldeks motorrijtuig mDDM
160-041D NS dubbeldeks motorrijtuig mDDM digitaal (Zimo decoder)
Voor prijzen en leveringen zie de Bestelpagina of stuur een e-mail.

Inhoud:
Treinmodellen schaal 'N'
NS lichtseinen 'N'
NS bovenleiding 'N'
Ombouwsets 'N'
Frontverlichting 'N'
Onderdelen 'N'
Schaal 'H0'
Schaal '0'
Schaal IIm (G)
Spoorsound
Elektro en Digitaal
Verf programma
Spuitwerk
3D printen
Bestellen:
Bestelpagina 'N'
PHILDIE bouwsets 'N'
Loc nummerplaten 'N'
Bestelpagina 'H0'
Philotrain onderdelen 'H0'
Loc nummerplaten 'H0'
Bestelpagina '0'
Philotrain onderdelen '0'
Bestellen IIm
Bestelpagina verf
Bestelpagina Spoorsound
Bestelpagina elektro
Service:
Downloads
Toelichting bestelformulier
Bestelprocedure
Verzendkosten
Algemene voorwaarden
Route

logo facebook pagina
logo postadres logo e-mailadres
Dubbelklik voor terugkeer naar top pagina.
Deze website komt het best tot zijn recht in Firefox of Google Chrome.