Nederlandse PIKO modellen schaal 'N'.

NS e-treinstel Mat'54 Hondekop.
Stroomdetectie.

Extra stroomafname Hondekop.
Piko HondekopBij de Piko Hondekop in schaal N zorgt het Bk rijtuig voor de stroomafname en het ABDk rijtuig (met pantografen) voor de aandrijving. Middels een vier-polige stekker verbinding tussen de rijtuigen wordt het motorrijtuig van spanning voorzien. Deze constructie werkt op zich prima echter, wanneer gereden wordt op een modelspoorbaan welke is voorzien van een blokstelsel met stroomdetectie, kan het voorkomen dat de kop van de trein voorbij het sein wordt geduwd wanneer het motorrijtuig voorop rijd. Met het aanbrengen van een 'stroomverbruiker' in het motorrijtuig kan dit worden voorkomen. Hiertoe is een setje stroomafnemers t.b.v. het voorste draaistel ontwikkeld waarop een weerstand als 'stroomverbruiker' wordt aangesloten. Deze constructie werkt alleen bij stroomdetectie, niet bij relais gestuurde stopstukken.

Piko Hondekop draaistel De inbouw.
Open het rijtuig (die met de pantografen dus) op de wijze zoals in de Piko handleiding is weergegeven. Draai vervolgens de vier schroefjes uit het interieur en klik het interieur van het onderstel los. Druk nu met een kleine schroevendraaier het draaistel van bovenaf uit het chassis en verwijder het draaistel van het draaistelframe. Controleer of het draaistelframe niet vettig is, anders eerst ontvetten. Neem nu de stroomafnemers, voer de bedrading door de betreffende gaatjes in het draaistelframe, leg de stroomafnemers om de nokjes aan de zijkanten van het draaistelframe en laat er van onder af een druppeltje secondenlijm tussen lopen. Leg de wielstellen weer op hun plaats, let op de positie van de geïsoleerde wielen, en klik het draaistel weer onder het frame waarna het draaistel weer in het onderstel bevestigd kan worden.

Piko Hondekop onderstel Leid de bedrading door het gootje het interieur binnen richting de printplaat, klik en schroef het interieur weer op het onderstel.
Plak vervolgens een stukje dubbelzijdige fototape op de printplaat kort bij de nieuwe bedrading, leg de weerstand hierop en soldeer de draadjes elk aan een zijde aan de weerstand. Let op; De meegeleverde weerstand is een SMD (miniatuur) uitvoering, neem voor het solderen dan ook een niet al te zware soldeerbout.
Even testen of het e.e.a. werkt waarna de kap weer op het onderstel kan worden geplaatst.
De NS Hondekop is gereed voor 'getrokken'-duw treinverkeer.

Voor het bestellen van de setjes stroomafnemers, zie de pagina Bestellen Schaal N of stuur een e-mail.
Voor een printversie of download van deze omschrijving, zie de pagina Onderdelen info.

Piko Hondekop interieur

Inhoud:
Treinmodellen schaal 'N'
NS lichtseinen 'N'
NS bovenleiding 'N'
Ombouwsets 'N'
Frontverlichting 'N'
Onderdelen 'N'
Schaal 'H0'
Schaal '0'
Schaal IIm (G)
Spoorsound
Elektro en Digitaal
Verf programma
Spuitwerk
3D printen
Bestellen:
Bestelpagina 'N'
PHILDIE bouwsets 'N'
Loc nummerplaten 'N'
Bestelpagina 'H0'
Philotrain onderdelen 'H0'
Loc nummerplaten 'H0'
Bestelpagina '0'
Philotrain onderdelen '0'
Bestellen IIm
Bestelpagina verf
Bestelpagina Spoorsound
Bestelpagina elektro
Service:
Downloads
Toelichting bestelformulier
Bestelprocedure
Verzendkosten
Algemene voorwaarden
Route

logo facebook pagina
logo postadres logo e-mailadres
Dubbelklik voor terugkeer naar top pagina.
Deze website komt het best tot zijn recht in Firefox of Google Chrome.